Egipat – ponovo otvoren

Beograd, 2. jul 2020. godine- „Regularni letovi sleteli su u Egipat juče, 1. jula 2020. godine, nakon odluke o nastavku vazdušnog saobraćaja, uključujući i dolazak turista u Egipat“, rekao je Amr Alguvejli, ambasador Egipta u Srbiji, dodajući da je „Ministar civilnog vazduhoplovstva Egipta, Mohamed Manar, sproveo inspekcijski obilazak putničkih terminala i zgrada na međunarodnom aerodromu u Kairu, radi provere sprovođenja mera predostrožnosti i preventivnih kontrola koje se primenjumu u tim zgradama.“ Ministar civilnog vazduhoplovstva Arapske Republike Egipat je preispitao napore koji su uloženi u spremnost egipatskih aerodroma za primenu svih potrebnih pravila i nadzora kako bi se putnici i zaposleni zaštitili u suzbijanju širenja virusa Covid-19.

DSC_0999 Panorama 1

„Nacionalni avioprevoznik, EgyptAir, sproveo je niz letova na više različitih odredišta, u Evropu, Severnu Ameriku, zemlje Zaliva i još nekoliko arapskih zemalja“ potvrdio je Amr Alguvejli, ambasador Egipta u Srbiji, napomenuvši da je „u međuvremenu Air Cairo poslao turističkim i putničkim agencijama u Srbiji predlog rasporeda, cena i propisa novih letova.“ Ministarstvo civilnog vazduhoplovstva Arapske Republike Egipat je saopštilo da je Međunarodni aerodrom u Hurgadi primio prvi let iz Kijeva, glavnog grada Ukrajine, sa oko 172 putnika, dok je Međunarodni aerodrom u Šarm el Šeiku primio takođe let iz Kijeva sa oko 182 putnika.

DSC_1608Ministarstvo turizma i antikviteta je najavilo mere predostrožnosti, uključujući neophodnost putnika da na aerodromu polaska potpišu deklaraciju, kao i PCR test, ne stariji od 48 sati od datuma polaska iz zemlje u kojima je SZO proglasio pandemiju. Ministarstvo je takođe detaljno navelo mere koje su preduzete prilikom ulaska putnika u avion egipatskog avioprevoznika, ali bez potpunog ograničenja, kao što su sterilizacija pre leta, obavezne maske za lice tokom leta, dodeljivanje posebnih mesta za osobe sa hroničnim oboljenjima, kao i mere predostrožnosti prilikom dolaska putnika na aerodrom, čije će se zgrade dezinfikovati, obavezne maske za lica za sve zaposlene, kao i instalacija elektronskih prolaza koji će meriti temperaturu putnika. Kompletna lista sa regulacijama se nalazi u prilogu. Ambasador Egipta, Amr Alguvejli, je naglasio da je Ambasada Egipta posvećena promociji turizma između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat, oslanjajući se tako na plodno i uspešno učešće Egipta kao Zemlje partner ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, u periodu od 20. do 23. februara 2020. godine. „Bilateralni turizam je prijateljstvo Srbije i Egipta!“, zaključio je Alguvejli.

 

DSC_2551 1

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s