Digitalizacija turističke ponude Kladova

Digitalizacija turizma i načina na koji se destinacije promovišu u narednom periodu će biti ključni preduslov za postizanje konkurentnosti i opstanka na sve zahtevnijem medjunarodnom turističkom tržištu. Svetska pandemija 2020. godine donela je još ozbiljnije izazove za turističke destinacije i svetski turizam generalno. Razvoj novih tehnologija i digitalizacija, kao i negativni uticaj Korona krize, menjaju i nastaviće da menjaju lice turizma u godinama koje su pred nama. To je dovelo do brojnih izazova na koje će destinacije morati da odgovore na pravi način ili će ih snažan talas promena i digitalizacije zbrisati sa svetskog turističkog tržišta.

Jedna od prvih destinacija koja je prepoznala potrebu digitalizacije svoje ponude je turistička organizacija Kladovo. U vremenima kada su potrošači i potencijalni turisti okrenuti digitalnim medijima, turistička organizacija Kladova je na originalan način predstavila svoje turističke potencijale u vidu E-book-a, odnosno online publikacije. Publikacija ,,Tajne Kladova,, je dostupna svim budućim turistima besplatno online. E-book je bez ikakve reklame videlo već više hiljada čitalaca a osim lepih fotografija u publikaciji ,,Tajne Kladova,, možete pročitati o istoriji Kladova, i kako se od praistorije, preko rimskog perioda razvilo u moderni turistički biser istočne Srbije.

Osim publikacije na srpskom jeziku, turistička organizacija opštine Kladovo predstavila je i izdanje na engleskom jeziku. ,,Secrets of Kladovo,, se obraća inostranoj publici a destinacija Kladovo predstavlja najzanimljivija mesta, muzeje, prelepu prirodu kao i antičke lokalitete koje vredi obići. U narednom periodu osim digitalne publikacije na engleskom i srpskom jeziku u planu je i izrada na kineskom, arapskom, nemačkom ali i mnogim drugim jezicima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s